Klumpen i magen

När jag för första gången fick höra om nedläggningen trodde jag först inte det var sant! Det värsta är att jag har upptäckt att jag ofta reagerar med den känslan, vilket gör att det är svårt att agera i tid när någonting är hotat!

Klumpen I magen växer och man vet att något bra, kärt eller viktigt är på väg att gå förlorat! Så var det när de fick för sig att lägga ner PUFFA träningscenter, ett träningscenter som funnits sedan 1998. Nu lyckades de bli kvar, men under nytt namn och nya premisser och jag hoppas verkligen att samma sak gäller för BOSSE, som funnits i drygt 40 år och betytt och betyder så oerhört mycket för så många!

Vi går mot mörkare tider! Det känns som om det är så oerhört mycket som politiker och tjänstemän vill dra ned på utan att riktigt förstå vilka konsekvenserna blir.

Dessa blir ofta större än vad byråkraterna tror, som sitter bakom sina datorer och papperspärmar! Hur kommer det sig? Jo dessa människor har ofta ingen aning om eller ens vilja att sätta sig in i den verksamhet som de är på väg att förstöra! Ofta handlar det om verksamheter som just BOSSE, vars viktigaste uppgift är att hjälpa andra människor.

På BOSSE arbetar personer som är väldigt kompetenta och som dessutom har egen erfarenhet av olika funktionsnedsättningar, vilket gör att de har en förmåga att sätta sig in i problematiken på ett sätt som ingen annan kan göra! Dessutom tar de sig tid att lyssna.

Det säger sig själv att argumentet de har att BOSSEs verksamhet, som de tror ska komma närmare kunden, när den läggs ut på vårdcentralerna, aldrig kommer att fungera!

BOSSEs verksamhet har ingenting med vård att göra, tvärtom, man kommer till BOSSE för att få hjälp med en specifik fråga eller för att gå på någon intressant cirkel eller temakväll och att kunna träffa andra i samma situation.

Att veta att det finns människor som vill lägga ner en fullt fungerande verksamhet gör att klumpen i magen växer!

Vid tangentbordet

Anna Westerberg

Notis: när denna krönika läggs ut på bloggen har vi mötts av det positiva beskedet att BOSSE:s viktiga verksamhet får vara kvar även efter 2023.

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: