Rh-gruppen gick i PrideParaden igen

Årets PrideParad gick av stapeln i lördags den 6 augusti. Det blev en härlig dag trots blåsten som bitvis satt problem för banderollbärarna.

296014404_1171856280042856_8070356967573301059_n
Foto: Banderollen i fokus med folk som syns bredvid och bakom. Banderollens text ”Samma fördomar – samma kamp RH-gruppen Nätverket Rörelsehinderorganisationerna i Stockholms län i samverkan DHR – Neuro – RTP – Reumatikerförbundet – RBU

Vi gick i Prideparaden tillsammans med de andra Rh-föreningarna  i RH-gruppen – Nätverket Rörelsehinderorganisationerna i Stockholms län i samverkan under flaggen ”Samma fördomar – Samma kamp”. Rh-gruppen består av DHR Region Stockholm, Neuroförbundet Stockholms LänPersonskadeförbundet RTP – Stockholms läns distrikt, RTP-SRBU Stockholm och Reumatikerdistriktet i Stockholms län.

Therese Lagerman, RBU och jag checkade in gruppen på morgonen och blev visade till platsen 48 i paraden vilken senare visade sig inte vara allt för lätt att hitta. Jag frågade om det fanns anpassade toaletter och fick svar att det fanns bajamajor varav två var anpassade.
Jag hade elrullstol och när jag tänkte besöka en av dessa bajamajor gick det inte att komma in. Det hade fungerat om jag haft manuell stol.

Före oss i paraden gick AIK och efter oss åkte Babsan men hon åkte lite fram och tillbaka så efter oss kom Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen.

Det tog ett bra tag för paraden att komma iväg vilket antagligen till stor del berodde på att Alternativ för Sverige hade ett stort möte i Rålambshovsparken och störde säkerheten för PrideParaden att gå iväg. Vi kom iväg närmare 45 minuter efter de första gått iväg. Sen flöt allt på. Det kändes som det var extra mycket folk detta år utefter paradvägen, alla hade antagligen längtat efter att komma ut på gatorna igen efter att paraden hållit uppehåll från år 2019 på grund av Corona-pandemin.

Årets PrideParad blev enligt mig väldigt lyckad.
Tack till er alla, ca 30 personer, som var med i vår del av årets parad.
Hoppas vi blir ännu fler nästa år!

Ingela Larsson
Ombudsman, DHR Region Stockholm

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: