Rh-gruppen i Prideparaden

 

 

Årets PrideParad gick av stapeln i lördags den 5 augusti och vilken härlig dag det blev (då syftar jag inte på vädret)!

IMG_20170805_102600
Foto: En lastbil dekoreras med Ballonger, på huven bildar ballongerna ordet LOVE

Jag checkade in vår grupp på morgonen och blev visad till platsen. Det visade sig att jag först ställde mig fel, där grupper som hade fordon skulle stå, vi i gågrupp skulle mötas närmast vattnet. För mig var det inga problem att komma dit men jag förstod senare att det var desto svårare då det stod lastbilar och annat vid de ställen som var nedfasade trottoarer eller där det fanns gluggar i ”kravallstaketen” för att kunna komma in.

Vi gick i år i Prideparaden tillsammans med de andra Rh-föreningarna  i RH-gruppen – Nätverket Rörelsehinderorganisationerna i Stockholms län i samverkan under flaggen ”Samma fördomar – Samma kamp”. Rh-gruppen består av DHR Stockholms läns distrikt, Neuroförbundet Stockholms LänPersonskadeförbundet RTP – Stockholms läns distrikt, RTP-SRBU Stockholm och Reumatikerdistriktet i Stockholms län.

Först på plats var Ellinor, Arian och Yvonne.

Det tog ett bra tag för paraden att ta sin början, vi kom nog inte iväg förrän 30 minuter efter de första gått iväg, vi hade nummer 58 i paraden. Dessutom när vi skulle gå iväg kom en ambulans som skulle in framför oss vilket gjorde att vi hamnade en bit bakom de framför oss så det var bara att dra på för jag hade fått strikta regler om att inga glipor skulle få finnas i paraden. Det var svårt att hålla och det blev utdraget lite då och då, mycket på grund av en motorcykel som plötsligt tyckte hans plats för framför oss i paraden (undrar till vilka han hörde egentligen).

Summa av detta års parad är i alla fall att jag känner att den blev väldigt lyckad.

Tack till er alla 20-25 personer som var med, hoppas vi blir ännu fler nästa år!

Ingela Larsson
Distriktsombudsman

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: