Jag kan i princip använda vilken dyna som helst, det enda jag begär är att få rätt storlek!

motorized-wheelchair-952190_1920

Sedan början av år 2017 har jag väntat på att få en ny dyna till permobilen.

Vid ett besök på Sodexho Hjälpmedels service i början av året, tillsammans med arbetsterapeut och sjukgymnast, konstaterades att min sittdyna var utsliten och behövdes bytas ut. Ingenting konstigt med det, kan man ju tycka!

Initiativet till besöket var att mina fotplattor var för låga och jag skulle få förhöjda fotplattor, så att jag slapp dingla med benen.

Sedan dess har jag väntat på att få rätt storlek på dyna, ja, ni läste rätt! Dessutom var leveransdagen en dag då jag inte var hemma. När vi efter mycket om och men lyckades matcha ihop tiderna, så att jag var hemma när dynan skulle komma, visade det sig att jag hade fått en dyna som var för tjock, vilket gjorde att jag återigen satt och dinglade med benen.

Efter ett nytt samtal med min arbetsterapeut bestämdes att jag skulle prova ett annat märke. N är den äntligen kom och jag provade den visade det sig att höjden på dynan var perfekt, men inte måtten till permobilen.

Nu var jag ganska lack på det hela och jag visste att jag hade ett nytt besök inbokat i ett annat ärende på Hjälpmedelsservice, så därför ödslade jag inte en massa tid i telefon med att hålla på att förklara att jag hade fått fel dyna för tredje gången.

Det hela slutade med att jag tog med dynan vid nästa besök och helt enkelt lämnade tillbaka den, samtidigt som jag förklarade resans gång. Denna gång mätte man stols sitsen på permobilen och jag trodde i min enfald att vid nästa leverans skulle jag få rätt storlek.

Till saken hör att jag har inga problem med sitt sår tack och lov, utan jag kan i princip ha vilken dyna som helst, det enda jag begär är att få rätt storlek!

Gissa, fick jag rätt storlek nu när de hade mätt? Svaret blir tyvärr NEJ!

Hur svårt ska det vara!? Som jag skrivit kan jag använda vilken dyna som helt. Jag undrar hur det går för alla dem som av olika skäl MÅSTE ha speciella dynor? Är det rimligt att vänta upp till ett halvår på att få rätt leverans?!

Vid pennan

Anna Westerberg

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: