Finns det plats i ambulansen för eventuella hjälpmedel?

Nu har det gått ett tag sedan det inträffade, det fruktansvärda, när en lastbil körde längs med Drottninggatan och mejade ner människor. När jag en dag i förra veckan gick längs med gågatan blev jag verkligen rörd, mitt i allt det sorgliga!

Varje gathörn och betong lejonen var smyckade med blommor, ljus samt nallar och det hela kulminerade sedan vid Åhléns, med ett berg av blommor, tänk så vackert och samtidigt så tragiskt. Berget av blommor visade sig vara en polisbil, för att visa vilket enormt arbete polisen har lyckats med.

En gest som jag aldrig kommer att glömma var när en pojke som kan ha varit tre eller fyra år, i sällskap med sin pappa, gav två uniformerade poliser blommor, då rullade mina tårar nerför kinderna!

Sedan gick jag ner till Plattan där trappan var ett hav av blommor, det är verkligen fantastiskt och samtidigt surrealistiskt när en sådan här tragisk och fullkomligt absurd händelse leder till något så vackert!

När något sådant här inträffar sätter tankarna i gång:

Om man har nedsatt rörelseförmåga och råkar ut för något akut, vad händer med rullstolen/permobilen eller rullatorn?

Finns det plats i ambulansen för eventuella hjälpmedel?

Vid tangentbordet

Anna Westerberg

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: