Svag, svagare svagast – ynklig ännu mera ynklig, stackare!

fax-1889056_1920Läste Jonas Frankssons lilla inlägg på facebook och blev illa berörd över hans vittnesmål om LSS. Hur länge orkar en funktionshindrad skriva överklagningar när det alltid slutar med avslag.

Jag har funderat över varför sossar ger sig så långt ut på högerkanten som man kan tänka sig? Nu skall alla som har LSS inse att de är bara en kostnad och troligtvis fuskare. Hur kan ett parti som säger att de står på de svagastes sida plötsligt vara de värsta motståndare mot en reform som är en väl så god sosse reform – LSS.

Ju mer man tänker desto mer inser man att det är synd om Åsa Regnér; hon borde vara den som försvarar reformen. Jag skall erkänna att jag alltid varit sosse, men nu får det vara slut. Jag är numera kategorin soffliggare.

Jag vet numera var de enkla jobben finns eller ett av dom, att vara socialminister. Att alltid kunna svara:
”- Jag vill inte försämra, tyvärr dömer domstolarna negativt för de funktionshindrade, tyvärr tolkar Försäkringskassan alltid negativt för de funktionshindrade, jag har tillsatt en utredning som skall säkra att det bara är seriösa företag inom LSS, det finns alldeles för många företag som har en verksamhet utöver LSS och det var inte meningen.”
Detta måste vara ett exempel på enkla jobb som regeringen pratar om.

Jag längtar tillbaks till en socialminister av Bengt Lindqvists nivå, varför finns det ingen som kan hitta någon? Åsa Regner – jag tycker synd om dig; att vara så svag, stackare – kan inte vara lätt!

Anders Berglund, distriktsordförande

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: