Vem lurade vem?

Så har ytterligare en familj lurat försäkringskassan. Omedelbart stora rubriker ”Nu har någon lyckats lura försäkringskassan”. Jag blir så förbannad och lessen, nu har rusta ner sidan ännu en gång vunnit en seger, det fuskas inom LSS blir för den vanliga nyhetsläsaren utan kunskap om LSS sant.

Snart blir alla med assistansersättning fuskare. Visst är det tråkigt; rent ut sagt bedrövligt. Visst trodde jag att socialdemokraterna stod på de svagas sida i samhället. Man kanske till och med kan säga de allra svagastes sida; de med ett behov av hjälp för att kunna leva ett ”vanligt” liv. Inom alla välfärdssystem förekommer det fusk: VAB, skattefusk, sjukförsäkringsfusk men det finns en skillnad. Det finns inte något område med så få av behovet, så gruppen är ganska svag i samhällsdebatten. Det är då man önskar att det finns personer med politiskt mod att ställa sig på de svagas sida.

Då blir jag glad när någon s-politiker vågar ta ställning för oss svaga. Det senaste exemplet är Tuva Lund ”Sverige har aldrig varit rikare”, är hennes kommentar. Liberalernas Bengt Westberg är en i alla lägen bra vapendragare. Finns också från Liberalerna Bengt Eliasson också en sann broder. Så det finns riksdagspolitiker, kommunpolitiker samt före detta riksdagspolitiker som vågar; men jag saknar något statsråd som vågar ta ställning. Visst vore det kul och lite uppkäftigt om något statsråd vågade ta ställning. Kanske vore idé att tillskriva statsråd om att våga.
Kanske något för distriktet att ta fram ett standardbrev och adresser till alla statsråd? Om detta verkar intressant hör av dig till distriktet.

Finns det något område där rörelsehindrade vunnit framgång? Svaret är tyvärr –nej! Och ändå har vi som välfärdsstat aldrig varit rikare, så är det att vara ett av värdens rikaste länder. Undrar om det beror på att man drar ner på funktionshindrade.

Så var det detta att vi måste bli flera medlemmar, om varje medlem lyckas värva en enda medlem så blir vi dubbelt så stora, det tycker jag är en bra utmaning.

Anders Berglund, DHR Stockholms läns distriktsordförande

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: