Rampen, Välkommen till Stadsmissionens kafé igen!

I början på mars i år försökte jag värma mig på ett kafé som ligger i Gamla stan, ett kafé, som jag många gånger förut har kommit in på. Den här gången blev det dock stopp. Stopp på grund av att rampen, som förut gick att sätta dit nu var borttagen. Efter min artikel i DHR:s tidning, fick jag några veckor senare ett meddelande på Facebook från en upprörd kvinna, som för mig var okänd.

Hon skrev att hon hade ringt chefen som hade kaféet och frågat hur det kom sig att rampen var borttagen. Det resulterade i att de fixade fram en ramp. I sitt meddelande önskade hon mig också en bättre fikastund nästa gång!

När jag var där igen några veckor senare, kom jag in, men min assistent var tvungen att gå in och be om hjälp. Det tog en stund innan de fick tag på rampen, men jag kom in!

Den stora frågan återstår: Vad gör den som kommer dit själv och behöver ramp för att ta sig in?

Väl inne i värmen såg jag att rampen gömde sig bakom menyn. Hur som helst, nu kommer man in på kafét och kan ta sig en värmande fika eller god maträtt.

/ Av Anna Westerberg

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: