Förseningar vecka 38 – 2021

Hej,
Jag vill härmed rapportera om hur det går med Rullstolstaxi och dessvärre är min rapport inte optimistisk. Det här meddelandet från Sverige – Taxi blir tyvärr allt vanligare:

”BÄSTE KUND, TYVÄRR KAN DIN TAXI KOMMA ATT BLI FÖRSENAD. VI JOBBAR AKTIVT MED ATT FÅ FRAM EN TAXI TILL DIG SÅ FORT SOM MÖJLIGT. FÖRAREN KOMMER ATT HÖRA AV SIG OCH MEDDELA NY BERÄKNAD TID. VI BEKLAGAR EVENTUELLA OLÄGENHETER SOM DETTA ORSAKAR DIG.

MED VÄNLIG HÄLSNING
SVERIGETAXI”

När jag första gången fick det här meddelandet från Sverigetaxi måste jag erkänna att jag blev riktigt imponerad över att Sverigetaxi kommunicerade med kunden att de skulle bli sena. Andra gången sms:et ramlade in i telefonen tänkte jag att ”vad bra, nu vet jag att bilen åtminstone är på väg!”

När det sedan har visat sig blivit en vana i stället för ett undantag, är jag inte längre imponerad över kommunikation, utan snarare förskräckt och väldigt arg, när jag plötsligt inser att det är min och många andras vardag, att inte längre kunna vara säker att komma i tid till en aktivitet, träning, sjukvårdsbesök, anställningsintervju, jobb, studier eller vad det än kan handla om!

Så här såg min förra vecka ut, dvs vecka 38.

Måndagen den 20 september beställde jag en Rullstolstaxi i hopp om att få en direktresa, vilket är en av fördelarna med just Rullstolstaxi, att kunna vara spontan, åtminstone har varit! Den här måndagen gick dock mina förhoppningar totalt i kras, jag satt nämligen i telefonkö i drygt en halvtimme! Eftersom lektionen startar kl 11.30 och jag ringde kl 11.15, insåg jag att det inte var någon idé att beställa, eftersom jag kom fram till beställningscentralen den tid jag brukar lämna hemmet! Resultatet blev att jag missade min lektion!

Tre dagar senare, torsdagen den 23 september tränade jag och i vanlig ordning kom jag dit i tid, men när jag sedan hade en förbeställd Rullstolstaxi kl 16.15, för att komma hem upprepades ovanstående meddelande i mobilen och den dök upp en halvtimme efter utsatt tid!

Detta scenario upprepar sig dag efter dag inte bara för mig, utan för flertalet av Stockholms Regionens invånare som är beroende av färdtjänst, oavsett om det handlar om Rullstolstaxi, Färdtjänst taxi eller sjukresa!

Än en gång undrar jag hur detta stämmer överens med Fredrik Walléns vackra ord om att Stockholm Regionen har Sveriges, ja till och med världen bästa Färdtjänst?

Svaret kanske rent av är så enkelt, att övriga landets färdtjänst är ännu sämre!

Vid pennan

Anna Westerberg

”Nu undrar jag hur det ser ut för dig, kommer bilen i tid eller känner du igen dig? Hur fungerar din vardag runt/på grund av färdtjänsten? Delge oss dina tankar så lägger vi in det i en blogg. Du kan annars svara på mitt inlägg genom fältet ”Kommentera” inne i bloggen.”

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

3 reaktioner till “Förseningar vecka 38 – 2021”

 1. Och det är sant!
  När hade jag återkommit från Gottland i Stockholm bokade jag färdtjänst 2 timmar före båtens ankomst och jag väntade på bilen på natten i 3 timmar till.

  Vad ska man göra om man måste hinna till flygplatsen … Och jag förstår inte varför de tar bort fortsättresor. Var är logic?
  / Natalija Ernstsone

  Gilla

 2. Föra vecka Taxi Kurir skickade en Caddy istället för en ”större buss” , jag och min el-rullstol blev trängs in på en trång plats i bilen jag böjde ryggen hela resan för att messa inte min resa och inte vänta ute på väg.

  Gilla

 3. Jag har tillskrivit trafikledningen i regionen beträffande detta. Det händer även vanlig taxi ochäven om man beställer ett dygn i förväg. Uppenbarligen lggs uppdraget ut på tre bolag men ansvarig kontrollerar inte att uppdraget utförs eller kommer att utföras. Sålunda ett systemfel som vare sig chaufför eller kundtjänst kan rå över.
  Jag har också föreslagit att färdtjänstkortet kan komplementeras med motsvarande ”covidpass”på mobilen.
  Under sjukhusvistelse har mitt plastkortt försvunnit och då hänger det på tryckeriet ! hur långt tid det tar att få ett nytt.

  Onödigt och korkat

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: