Röst från verkligheten

Vecka 35 var en bedrövlig:

Tisdagen den 31 augusti hade jag förbeställt hemresa med Rullstolstaxi kl 16.15 från Vendevägen 85 B i Danderyd, den kom drygt 45 minuter sent och träningscentret där jag tränar stänger kl 17, vilket resulterade i att jag fick vänta utomhus.

Dagen efter hände samma sak när jag skulle åka hem kl 16.15 från Vendevägen 85 B, med skillnaden att då kom taxin efter drygt 30 minuter.

Torsdagen den 2 september hade jag ett ärende i Norrtälje. Ditresan gick hur smidigt som helst som de andra dagarna, men när jag beställde en direkt resa för att komma hem var det stopp! För det första satt jag i minst 45 minuter i telefonkö och för det andra dröjde det ytterligare någon timme innan taxin kom.

Nu undrar jag hur detta stämmer överens med Fredrik Walléns fina vision om att Region Stockholm har Sveriges i särklass bästa Färdtjänst som vi som deltog på Distriktets Temakväll den 23 augusti minsann fick höra!?

I torsdags, då hände det igen, att färdtjänsten var sen och jag skrev då direkt till Fredrik Wallén, ordförande för färdtjänstnämnden:

”Återigen fungerar inte Färdtjänstens kundtjänst och därför skriver jag direkt till dig Fredrik.

I torsdags den 9 september tränade jag på Olivia, Vendevägen 85 B i Danderyd. Denna gång, för att vara säker på att komma i tid så beställde jag ditresan inom en halvtimme, men icke sa Nicke kom bilen i tid, vilket resulterade i att jag kom för sent!

Hemresan hade jag förbeställt till kl 16.15 och hoppades verkligen på att den skulle komma på utsatt tid, eftersom jag hade ett möte kl 18 via Teams och ville hinna äta, fixa i badrummet samt byta om innan möte.

Dessvärre blev tiden knapp, eftersom taxin dök upp efter 45 minuter!

Jag vill gärna att du svarar på hur det kommer sig att det i praktiken är så stora förseningar samtidigt som du påtalar att Färdtjänsten fungerar så bra i Stockholm!?”

Jag vill nu uppmana er alla att göra detsamma det vill säga skriva till Fredrik Wallén – med kopia till färdtjänstnämnden när ni har problem med färdtjänsten.

Anmäl även alla problem du upplever till Färdtjänstens kundtjänst: 08-720 80 80, registrator.fardtjanst@regionstockholm.se eller skriv ett brev till : Färdtjänsten, Box 30103, 104 25 Stockholm

Vid pennan

Anna Westerberg

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: