Medlemsmöte om konsekvenserna av Färdtjänstnämndens beslut om begränsning av resor inom rullstolstaxi

Den 28 maj bjöd DHR Stockholms läns distrikt och DHR Stockholmsavdelningen in till ett välfyllt möte i Bagarmossens Folketshus. Medlemmarna fick ställa frågor till politiker från V, MP, S och KD.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Med anledning av att Förvaltningsrätten nyligen avgjort i flera domar till klagandes fördel påpekades vid flertalet gånger att det nu är klargjort att Färdtjänsten har gjort fel i samband med införandet av begränsning av antalet resor inom rullstolstaxi och att de därför ska införa resor efter behov igen.

Politikerna i Färdtjänstnämnden kunde inte lämna besked om de tänker överklaga domarna från Förvaltningsrätten, vilket innebär att länets rullstolstaxiresenärer ännu inte kan veta om Färdtjänstnämnden tänker följa domarnas utslag och därmed göra om och göra rätt.

Många personliga berättelser om konsekvenser av resebegränsningarna kom fram under kvällen. Klart är att många medlemmar mår dåligt och är upprörda över hur resebegränsningarna påverkar dem i vardagen.

/ Sari Nykvist

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: