Blå skåpet!

Nu har jag lärt mig att inga människor försöker jävlas med oss, det beror bara på okunskap. Tror du på det eller låter det falskt? Vi vill att det beror på okunskap men så är det nog inte. I vissa fall är det kanske så men det är nog väldigt få fall. Men varför är det så, jag får inte in det i min skalle. Tror du att varje handläggare har fått omtalat från sin chef att vi bidragsfall bara kostar pengar och det måste sparas pengar. Vore det inte bättre om vi fick sagt till oss att:

– ”Ni kostar för mycket, vi måste minska på dina kostnader.”

Jag skulle gilla ett ärligare samhälle för då fick jag chans till överklagning av beslut. Nu blir det mest glömska eller ett dåligt löst ärende.

Så tycker jag att begränsningar till 500 resor för rullstolstaxi är ett typiskt fall av kostnad. Varför talar inte herr Wallén om detta? Nu lider vissa personer helvetets kval. När det gäller LSS så talar KD om att de sannerligen kan litas på, då skall allt återställas, kan det bero på vart kostnaden tas på staten eller kommun. KD i regionen vill att du som har funktionshinder skall ha det bra, men kan de va så jävliga att de ser vart kostnaden tas? Men nu tror jag att jag skitit i det blå skåpet.

 

Så var det detta med rätt prioritet

Tänker på vad riktigast är för distriktet att få rätt fråga på plats. Att bli fler medlemmar, att vi lyckas få aktiva medlemmar, att vi får en aktiv organisation och att vi lyckas att driva igenom våra frågor. Nu tänker jag på färdtjänsten, en god hälso- och sjukvård, att det byggs bra sjukhus för oss funktionshindrade, att vi får del av kulturutbudet och färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken.

Vet du vad distriktet satsar på eller är det spridda skurar. För du vet väl vad som är distriktets mål för 2019, vi har varit otroligt svaga att tala om vad vi prioriterar, något vi måste lära oss.

/ Han i skåpet

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: