Varför?

Varför låter vi alltid förbannade och vill slå på alla, varför låter det oftast – nu blir jag förbannad!

Finns det en sanning i att vi alltid känner oss i underläge, att vi alltid är förlorare? Har samhället fått oss till att alltid känna oss som förlorare, vill någon få oss att känna oss som förlorare? Vi älskar att tala om alla brister i samhället, hur illa vi har blivit behandlade. – Nej jag tror att vi själva vill iklädda oss förlorarens roll. Ikläda oss tagelskjortan. Ta vilket område som helst; inte säger vi bra men om man gör så här blir det ännu bättre. Nej vi har lärt oss att alla tankar, idéer och förslag som kommer från samhället alltid är negativa, vi måste bara tala om att det var dåligt – ett dåligt förslag.

Vi är en modern Judas, vi känner oss alltid förrådda men vi skall ta hämnd. Tror du att vi får hämnd? Sluta att tro det vi får aldrig hämnd. Vi måste lära oss att alltid ligga steget före, vi måste själva komma med samhällsnyttiga förslag, vi måste lämna krav och vi vet vad vi har och istället komma till att vara idé organisationen. Organisationen som alltid har nya idéer till lösningar.

Får vi aldrig klaga? Jo men det går faktiskt att klaga och att komma med förslag till lösning. Visst blir livet roligare och mera utvecklande i en roll som idéspruta istället för rollen som Judas. Det är aldrig fel att få klappen på ryggen och de små orden – Det gjorde du bra. Livet blir så mycket enklare, det är kul att le.

Prova får du se!

Anders Berglund

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: