Jag undrar verkligen vad som håller på att hända med färdtjänsten och rullstolstaxi!?

Jag är lyckligt lottad som har ett fungerande tal och en lokalkännedom, det är nämligen vad som krävs numera för att en resa med färdtjänst ska gå rätt till!

Vid TVÅ tillfällen inom loppet av en vecka i julas var jag på väg att hamna i Vällingby, då jag vid det första tillfället hade beställt resan till Kungens Kurva och vid nästa resa skulle åka lokalt i Täby. Vid båda beställningarna upprepade den som tog emot beställningarna adresserna, vilka var rätt!

Det är här som min lokalkännedom kommer väl till pass, eftersom jag frågar till vilken adress chauffören är på väg, när jag inser att han kör åt fel håll!

Eftersom det har hänt vid ett flertal tillfällen under det senaste halvåret, har jag nästan på rutin börjat resan med att fråga chauffören till vilken adress resan är beställd, men ibland missar jag denna rutinkontroll.

Har även provat att göra beställningar i er webbsida, men har varit med om att beställningen blivit fel där också.

Jag trodde att man som färdtjänstresenär inte skulle behöva hålla koll på vart man är på väg, jag undrar bara hur gör man om man av olika anledningar inte kan stoppa en chaufför i förbifarten!? Jag menar att det är väl en av många anledningar till varför man använder färdtjänst!?

En sak till: i går kväll satt jag och väntade på att komma hem i en och en halv timme! Efter tredje eller möjligen fjärde samtalet med resegarantin ringde chauffören och sa att han var på väg. När han kom blev han väldigt förvånad när han hörde att det dröjt en och en halv timme, eftersom han i sin tur hade väntat en halvtimme på att få körning!

Om detta kallas effektivitet borde vi nog ta ett rejält snack med Svenska Akademin!

Vid tangentbordet:

Anna Westerberg

Författare: regionsbloggen

DHR Region Stockholm omfattar hela Stockholms län. Inom regionen finns för närvarande tio avdelningar från Nynäshamn-Haninge i söder till Norrtälje i norr. Avdelningarna bevakar de primärkommunala frågorna som skola, tillgänglig miljö och liknande. Inom regionens ansvarsområde ligger bevakning av regions- och länsfrågor som till exempel arbetsmarknad, vård, habilitering, rehabilitering, kollektivtrafik och färdtjänst. Medlemmar med nedsatt rörelseförmåga ska ha ett avgörande inflytande som återspeglas i styrelser och andra beslutande organ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: